Korea Forest Service





## COP 27 official Side Event

## The Potential of REDD+ as a Cooperative Approach and the Need for Capacity Building

## Tuesday, **Nov 15**, 2022, **18:30-20:00** (EET) Venue: **Tutankhamun**

**Organizer** : Korea Forest Service, International Tropical Timber Organization, Soka Gakkai International

Moderator : Ms Sangah You, Deputy Director, Korea Forest Service

Time	Content	Speaker
18:30 – 18:40	Welcome remarks	Ms Sheam Satkuru, ITTO Executive Director
18:40 – 18:55 (15 min)	<ul> <li>Keynote presentation:</li> <li>▶ REDD+ Cooperative Approach under Article 6.2 of the Paris Agreement</li> <li>▶ Korea Forest Service's REDD+ Programme</li> </ul>	Dr Raehyun KIM Senior Scientist, Global Forestry National Institute of Forest Science Korea
18:55 – 19:10 (15 min)	Japan's Joint Crediting Mechanism (JCM)-REDD+ ▶ Lessons from the implementation of JCM-REDD+ ▶ The potential of JCM-REDD+ under Article 6.2 of PA	Dr Yasumasa Hirata Director, REDD-plus and Forest-based Disaster Risk Reduction R&D Center, FFPRI, Japan
19:10 – 19:20 (10 min)	Empowering women in FLR/REDD+ interventions in West Africa ▶ Role of women in promoting landscape restoration in Togo and Côte d'Ivoire	Ms Cécile Ndjebet African Woman's Network for Community Management of Forests and Wangari Maathai Forest Champion 2022
19:20 – 19:30 (10 min)	GHG emissions from forest fires in Indonesia ▶ Addressing forest fires in REDD+ framework	Prof Bambang H Saharjo Faculty of Forestry IPB Bogor, Indonesia (Video presentation)
19:30 – 19:40 (10 min)	<ul> <li>UN-REDD programme for capacity building</li> <li>▶ What are the expected and required capacity building elements for the Article 6.2 of PA?</li> </ul>	Dr. Gabriel Labbate Head of Climate Mitigation Unit and Global Team Leader UN-REDD Programme Secretariat
19:40 - 19:55 (15 min)	Q&A	Moderator: Ms Sangah You, Deputy Director, Korea Forest Service
19:55 – 20:00	Closing remarks Group Photo	Ms Sheam Satkuru, ITTO ED All speakers

<